Růžový kedluben se ve formě microgreens řadí mezi ty vůbec nejkrásnější. Kombinace růžovofialových stonků a zelených listů z těchto výhonků dělá doslova „pastvu pro oči“, proto se používají převážně pro výzdobu pokrmů a svou jemnou kedlubnovou chutí určitě také nezklame.
Konzumace růžového kedlubnu velmi prospívá zdraví, jelikož obsahuje v hojném množství vitamíny (A, B, C, E, K), minerály (draslík, fosfor, hořčík, vápník, zinek, železo) a může se také pyšnit vysokou hladinou fytoživin, které mají schopnost přispívat k detoxikaci organismu. Výhonky kedlubnu bojují proti zánětům v těle, a proto jsou také velmi účinnou prevencí proti nádorovým onemocněním. Dále podporují správnou funkci srdce, jater a ledvin a snižují hladinu cukru v krvi.
Chuť: jemně zemitá kedlubnová
Vitamíny: A, B, C, E, K
Minerály: draslík, fosfor, hořčík, vápník, zinek a železo
Použití: ozdoba pokrmů, přísada do salátů, do polévky, na chléb, přísada do dipů, smoothie,…
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.