Ředkvička Vulcano je naše nová královna krásy, která vyniká nejen svou jemně štiplavou ředkvičkovou chutí, ale také svým nádherným fialovým zbarvením, díky kterému je velmi žádána v gastronomii, kde se používá jako výzdoba jídel. Na rozdíl od ředkví China Rose či Daikon není tolik pikantní a svou chutí se mírně liší.
Ředkvička je bohatá na vitamíny (A, B, C, E, K) a minerály (draslík, fosfor, hořčík, sodík, vápník, železo). Obsahuje enzymy podporující správné trávení a tvorbu žaludečních šťáv, detoxikuje organismus a díky zmíněné štiplavé chuti také uvolňuje dýchací cesty. Dlouhodobá konzumace výhonků ředkviček pomáhá předcházet kardiovaskulárním chorobám.
Chuť: jemně štiplavá
Vitamíny: A, B1, B2, B3, C, E, K
Minerály: draslík, fosfor, hořčík, sodík, vápník, zinek a železo
Použití: ozdoba pokrmů, přísada do salátů, přísada do dipů a omáček, smoothie,…
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.