Rádi si zpestříte svá jídla Dijonskou hořčicí? Pokud ano, tak si tyto microgreens zaslouží místo na vašem stole. Hořčice pěstovaná, jako microgreens má svěží štiplavou chuť a dokáže z řady pokrmů vytvořit jedinečnou delikatesu.
Současně je bohatá na vitamíny (A, B1, B2, C, E, K), minerály (draslík, fosfor, hořčík, zinek a železo), hořčičný olej, enzymy a fytoncidy, které působí, jako přírodní antibiotikum. Pravidelná konzumace výhonků hořčice působí blahodárně na srdce a krevní oběh, podporuje správnou funkci střev a uvolňuje svalové křeče. Kromě toho, má antibakteriální účinky a pomáhá snižovat vysoké horečky.
Chuť: štiplavá (Dijonská hořčice)
Vitamíny: A, B1, B2, C, E, K
Minerály: draslík, fosfor, hořčík, zinek a železo
Použití: ozdoba pokrmů, přísada do salátů, přísada omáček, smoothie,…
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.